BTC-Alpha

BTC-Alpha review & ervaringen

Het BTC-Alpha platform is opgericht in 2015. De oprichter is de Oekraïense ondernemer en ontwikkelaar Vitalii Bodnar. De officiële lancering van het platform vond plaats in 2016. De plaats van registratie is het Verenigd Koninkrijk. Tijdens de eerste vijf jaar van zijn activiteit verwierf BTC-Alpha een reputatie als een betrouwbaar platform in de cryptogemeenschap en bereikte het de top van de wereldranglijst. Sinds 2019 is er een gelikte crypto trading app beschikbaar met hele mooie rente producten.

BTC-Alpha details

Crypto app BTC-Alpha
Vestigingsland Verenigd Koninkrijk
Actief sinds 2016
Aantal crypto munten 29
Minimum stortingsbedrag $10
Minimum opnamebedrag $10
Stortingslimiet $10.000
Opnamelimiet $10.000
Aankoopkosten 0.032% - 0.20%
Verkoopkosten 0.032% - 0.20%
Contact E-mail, Telegram, Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn, Reddit, VK
Betaalmethodes Creditcard (Adv Cash - 2.85%-3% transactie kosten)

BTC-Alpha review

BTC-Alpha is een crypto exchange die crypto-naar-crypto en fiat-naar-crypto handelsdiensten aanbiedt via een geavanceerde Android en Apple app. Zoals de meeste exchanges, is het platform niet gereguleerd. Het biedt verschillende diensten, waaronder rente producten en een verwijzingsprogramma, waarbij gebruikers een passief inkomen kunnen verdienen door hun vrienden uit te nodigen.

De exchange werd ergens in 2018 opgericht, kort na de bull-run op de cryptomarkt, en is geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk. Over het team achter het platform is niet veel te vinden, Vitalii Bodnar is de CEO, een Oekraïense ondernemer en ontwikkelaar. De app biedt aan om te handelen tegen USD en tal van cryptocurrencies.

Al met al worden er ongeveer 29 crypto munten ondersteund op BTC-Alpha met meer dan 50 handelsparen. Naast de handel biedt de BTC-Alpha exchange diensten voor het aanbieden van munten waarbij men een formulier moet invullen. De munt moet aan verschillende vereisten voldoen om te worden vermeld, waaronder een link naar de officiële website van de munt, de officiële git-repo en een verwijzing naar de Block Explorer en nog veel meer.

ALP coin

BTC-Alpha heeft ook een interne token die bekend is als ALP Coin. Deze token is ontwikkeld met behulp van het Ethereum-ecosysteem en stelt gebruikers in staat om kortingen op handelskosten, liquiditeitsbescherming en andere exclusieve aanbiedingen, waaronder bonussen, te krijgen.

Kosten

Als het gaat om handelskosten, is BTC-Alpha behoorlijk concurrerend in vergelijking met andere platforms. BTC-Alpha heeft een uitgebreid kosten systeem waarmee iedereen in staat is de handelskosten te verlagen tot wel 0.032%. Dit is mogelijk door middel van maar liefst 14 VIP levels. De handelskosten worden lager wanneer meer ALP wordt vastgezet en/of het handelsvolume van uw account omhoog gaat (omgerekend in Bitcoin).

Geld storten

Het storten van geld is mogelijk via Adv Cash, een derde tussenpartij waarmee met creditkaart euro’s en crypto gekocht en opgeslagen kan worden. Uw Adv Cash account koppelt u aan uw BTC-Alpha account om deze aan te vullen.

De stortings- en opnamekosten van het platform zijn relatief hoog in vergelijking met andere populaire cryptobeurzen.

Klantenservice

BTC-Alpha beweert 24/7 klantenondersteuning te bieden. Op het platform is er een speciale sectie waar gebruikers antwoorden kunnen krijgen op alle veelvoorkomende problemen die ze kunnen tegenkomen tijdens het gebruik van de exchange app.

Het gedeelte veelgestelde vragen bevat stortingen en opnames, beveiliging en andere veelgestelde vragen, zoals wat twee factor authenticatie is en hoe u het activeert.

U kunt ook communiceren met de ondersteuning via het telegramkanaal van BTC-Alpha, maar ook Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter of VK. BTC-Alpha stelt gebruikers ook in staat om feedback te geven over de diensten die ze hebben ontvangen. Dit gebeurt door het indienen van een formulier dat beschikbaar is op de ondersteuningspagina en zelfs via de andere sociale netwerk accounts.

Conclusie

BTC-Alpha biedt handel in een beperkt aantal digitale munten en ondersteunt ook USD fiat-valuta. Het handelsplatform heeft een recente en daarom gelikte app met grafieken van TradingView. Aan de andere kant zijn stortings- en opnamemethoden vrij beperkt, momenteel is alleen Adv Cash beschikbaar met relatief hoge kosten. Bovendien staat BTC-Alpha geen marge toe, noch anonieme handel, en het gerucht gaat dat het geld van klanten online wordt bewaard ipv in Cold Storage Wallets.

Het lijkt erop dat de mensen achter deze crypto exchange en de meerderheid van de gebruikers Oekraïens spreken. Desalniettemin is het bedrijf dat BTC-Alpha bezit en exploiteert, geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk. Het is niet verwonderlijk dat het geen vergunning heeft bij de DNB en ook niet onder toezicht staat van enige andere autoriteit.

Voor- & nadelen BTC-Alpha