LiteBit

LiteBit review & ervaringen

LiteBit is een prijs winnende crypto exchange dat in 2013 voor de Nederlandse crypto enthousiasteling gelanceerd is. Deze crypto beurs biedt een betrouwbaar aantal cryptocurrencies om mee te handelen. De app oogt fris en modern en werkt simpel maar goed. LiteBit onderscheidt zich met haar eigen munt, de LiteBit Credit, die gelijk staat aan één euro.

LiteBit details

Crypto app LiteBit
Vestigingsland Nederland
Actief sinds 2013
Aantal crypto munten 47
Minimum stortingsbedrag €10
Minimum opnamebedrag €5
Stortingslimiet €50.000
Opnamelimiet Geen
Aankoopkosten 2%
Verkoopkosten 2%
Contact E-mail, Telefoon, Live chat, Twitter, Telegram, Facebook, Instagram, LinkedIn
Betaalmethodes iDeal, Bancontact, GiroPay, Sofort, SEPA overboeking, Creditcard (Mastercard/VISA), LiteBit credits

LiteBit review

LiteBit is een Nederlandse crypto beurs gelanceerd in 2013. Een van de grootste voordelen van LiteBit is de locatie, aangezien Nederland wordt gezien als een van de meest crypto vriendelijke landen ter wereld, omdat het zijn eigen stad heeft die zich toelegt op het integreren van cryptocurrencies in het dagelijks leven, namelijk Arnhem.

Betalen op Litebit

LiteBit staat fiat-crypto-handel toe naast crypto-naar-crypto-handel. Geld kan worden gestort via creditcard, bankoverschrijving, iDeal en andere Europese betaalmethodes, maar ook via al in bezit hebbende cryptocurrencies. Dit maakt LiteBit een crypto exchange op instapniveau en dus gebruiksvriendelijk voor nieuwe investeerders in crypto munten.

LiteBit partnerprogramma

LiteBit biedt een partnerprogramma, waarbij gebruikers winst behalen door nieuwe gebruikers op het platform te introduceren. Omdat er echter geen informatie over vergoedingen beschikbaar is, weten we niet hoeveel de gebruikers verdienen als ze een nieuwe gebruiker op het handelsplatform introduceren.

LiteBit Veiligheid

Voor de veiligheid gebruikt LiteBit exchange een twee factor authenticatie systeem (2FA). LiteBit biedt gebruikers ook een in het systeem geïntegreerde e-wallet en ondersteunt externe software wallets. Uit één crypto exchange onderzoek blijkt dat LiteBit in 2017 te lijden heeft gehad van een hackeraanval. Hoewel het geld van de gebruikers niet in gevaar kwam, hebben de hackers toegang gekregen tot enkele kritieke persoonlijke informatie over de gebruikers, zoals adressen, bankrekeninggegevens, enz. Gebruikers moeten voorzichtig zijn bij het gebruik van dit platform vanwege zijn hackgeschiedenis.

Gebruikerservaring

De website en app zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels en Frans. Dit benadrukt nogmaals dat deze crypto beurs voornamelijk op Europa is gericht (evenals de domein extensie .eu). Het is burgers en inwoners van andere landen niet toegestaan ​​om op dit platform te handelen. De website en app zijn op een moderne en eenvoudige manier ontworpen en elke functie is gemakkelijk te vinden op de startpagina. Hierdoor kunnen gebruikers gemakkelijk door de website en app navigeren. Op de website staat ook vermeld dat de klantenservice elke dag bereikbaar is van 9.00 tot 21.00 uur.

LiteBit Exchange

LiteBit is een van de grootste cryptobeurzen van Nederland. In het jaar 2017 werd de exchange twee keer gehackt. De eerste aanval vond plaats op 5 augustus en de andere een paar weken later op 12 september. Tijdens de eerste melde LiteBit verdachte activiteiten op zijn servers, maar het is nog steeds onduidelijk of de hackers gegevens hebben verkregen. De aanval van september was echter succesvol en de aanvaller kon toegang krijgen tot klantgegevens zoals e-mailadressen, gehashte wachtwoorden, IBAN’s, telefoonnummers, thuisadressen en portfoliogegevens.

Gelukkig is de wallet server niet gehackt en zijn klanten hun cryptogeld niet kwijtgeraakt. Deze twee incidenten laten duidelijk zien dat LiteBit hun website niet veilig kon houden en biedt momenteel ook geen verzekering voor gebruikersfondsen. Ze raden gebruikers echter aan om 2-factor-authenticatie in te schakelen, maar die beveiligingslaag is nutteloos tegen een aanval van binnenuit.

Hoewel de website en app functioneel zijn, inclusief snelle ondersteuning via Livechat, heeft LiteBit zeer slechte prestatiestatistieken met een enorme commissie van 2% op iedere transactie.

Voor- & nadelen LiteBit