SwissBorg

SwissBorg review & ervaringen

SwissBorg is een op blockchain gebaseerd platform voor vermogensbeheer dat zijn gebruikers de infrastructuur en tools biedt om hun cryptocurrency investeringen efficiënter te beheren. Het platform biedt uitsluitend handel in top crypto projecten en biedt de hoogste (en betrouwbaarste) rente percentages in de hele crypto markt.

SwissBorg details

Crypto app SwissBorg
Vestigingsland Zwitserland
Actief sinds 2017
Aantal crypto munten 31
Minimum stortingsbedrag €50
Minimum opnamebedrag €50
Stortingslimiet €5000 - €100.000
Opnamelimiet €5000 - €1.000.000
Aankoopkosten 0% - 1,0%
Verkoopkosten 0% - 1,0%
Contact E-mail, Discord, Twitter, Facebook, Instagram, Reddit
Betaalmethodes SEPA overboeking, Bankoverschrijving, Creditcard (Mastercard/VISA)

SwissBorg review

Het doel van Swissborg is om gebruikers te helpen bij het navigeren door het nieuwe financiële veld van cryptomunten. De oprichters van SwissBorg zagen de behoefte aan een dergelijk platform om de soms complexe aard van cryptocurrencies en de verspreide infrastructuur en tools die nog geen standaardisatie hebben gevonden, te overwinnen.

In de volgende review duiken we diep in SwissBorg en onderzoeken we welke problemen het probeert op te lossen, hoe het dat doet en wat onder andere de voor- en nadelen van het platform zijn.

Wat is SwissBorg?

Het SwissBorg-project is het geesteskind van oprichters Anthony Lesoimmer en Cyrus Fazel. De twee haalden aanvankelijk $ 53 miljoen op om het project te ondersteunen en lanceerden vervolgens op het hoogtepunt van de cryptocurrency-rally van 2017 in december.

Hoewel het hoofdkantoor van het project in Zwitserland is gevestigd, zijn de teamleden over de hele wereld verspreid. Het telt leden uit meer dan 20 landen als onderdeel van zijn multiculturele en multidisciplinaire team.

SwissBorg is een op blockchain gebaseerd veilig platform voor vermogensbeheer voor investeringen in cryptocurrency. Het is de allereerste in zijn soort en het doel is om het proces van beleggen in cryptocurrencies te vereenvoudigen. Het doet dit op een aantal manieren, waaronder integratie met de belangrijkste cryptocurrency-uitwisselingen, en door een op de gemeenschap gebaseerd eigendomsmodel te bieden.

Naast het desktopplatform zijn er ook twee mobiele applicaties: de handelsapp en de community app. Beide zijn beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten en ze maken het proces van toegang tot het platform veel eenvoudiger.

Een topprestatie van Swissborg vanaf begin 2021 zijn onder meer de succesvolle fondsenwervingsinspanning van $53.000.000, de oprichting van een grote gemeenschap, het toenemende gebruik van een gamified Bitcoin voorspellingsapp en een goed presterende native token (CHSB).

SwissBorg app functies

De SwissBorg app is het centrum van het platform, waardoor gebruikers hun cryptoportfolio’s kunnen creëren en beheren. Het is een gemakkelijke en intuïtieve manier om crypto-rijkdom te beheren.

Gebruikers zullen het dashboard vrij intuïtief vinden, maar ook extreem krachtig. Het kan helpen om giswerk uit het proces van beleggen in cryptocurrency te halen.

Het is ook flexibel, waardoor gebruikers hun SwissBorg-accounts kunnen financieren met behulp van een aantal fiat-valuta’s, waaronder USD, EUR en GBP. Opnames zijn eenvoudig en aangezien de bankpartners van SwissBorg tot het SEPA- en Faster Payments-netwerk behoren, kunnen bankoverschrijvingen in slechts 5 minuten worden voltooid.

Smart engine

De Smart Engine zorgt ervoor dat gebruikers van de app toegang krijgen tot de beste liquiditeit en wisselkoersen die op elk moment beschikbaar zijn in de bredere cryptomarkten.

De Smart Engine analyseert honderden handelsparen in seconden door verbinding te maken met en te zoeken op alle grote cryptocurrency exchanges. Hierdoor kan het de beste tarieven ontdekken voor het kopen of verkopen in een van de ondersteunde fiat- of cryptovaluta’s.

Analytische tools en adviseurs

De app analyseert voortdurend de ondersteunde activa en door zijn deep learning-algoritmen kunnen gebruikers een beter inzicht krijgen in de eigen portefeuilles. Dit omvat het analyseren van de algehele prestaties, het geven van realtime advies over manieren om die prestaties te verbeteren, en advies dat gebruikers helpt de zwakke punten van hun beleggingsstrategie te begrijpen.

De robotadviseurs in de app zijn ook in staat om de richting van trends te voorspellen om gebruikers te helpen betere timingbeslissingen te nemen bij het investeren in een van de cryptocurrencies die door de app worden ondersteund.

Swissborg beveiliging

Omdat SwissBorg de gevaren van hackers begrijpt, stellen ze de veiligheid van de app en het geld van de gebruikers als een topprioriteit. Daarom hebben ze zwaar geïnvesteerd in beveiligingspraktijken, waaronder MPC-cryptografie, platformstresstests en het maken van geavanceerde beveiligingssoftware. Als gevolg hiervan is de app stabiel en sterk en blijft hij beschermd tegen zowel hackers als bugs, zodat gebruikersfondsen altijd veilig zijn.

Transparante kosten

Sommige platforms en entiteiten in de crypto-industrie beloven geen kosten of lage kosten, maar hebben geen transparantie om hun beweringen te staven. SwissBorg heeft een van de meest transparante tariefstructuren in de crypto-industrie gecreëerd. Het is 100% gericht op het bieden van de beste wisselkoersen aan gebruikers en geen verborgen kosten.

Dat wil niet zeggen dat er helemaal geen kosten zijn, maar waar SwissBorg is, is daar volledig transparant over. Hierdoor kunnen gebruikers altijd zeker zijn van hun kosten en kunnen ze vergelijken om er zeker van te zijn dat ze altijd de beste beschikbare wisselkoersen krijgen.

Meerdere activa in cryptobundels

Gebruikers van de app kunnen gemakkelijk diversifiëren en het giswerk uit hun investeringen halen door gebruik te maken van de app cryptobundel. Dit zijn vooraf geselecteerde groepen cryptocurrencies die op vrijwel dezelfde manier zijn gebundeld als een fonds. Dit kan helpen het risico te verlagen en de prestaties te verbeteren. De cryptobundels worden de hele tijd opnieuw in evenwicht gebracht, omdat fondsen automatisch worden verschoven naar de best presterende activa en uit de slechtst presterende activa.

Smart yield

Smart Yield is een relatief nieuwe toevoeging aan de app waarmee gebruikers jaarlijks rendement kunnen behalen voor het storten van verschillende cryptocurrencies. Omdat het een nieuw programma is, accepteert SwissBorg momenteel verzoeken om op een wachtlijst te worden geplaatst, en neemt vervolgens langzaam gebruikers aan boord.

Smart Yield verbindt u met geselecteerde tegenpartijen met een volledige reeks gedecentraliseerde financiële toepassingen om het beste rendementsprogramma te creëren. Dit zorgt ervoor dat u profiteert van de beste marktkansen, wat resulteert in het hoogste rendement voor het meest acceptabele risiconiveau.

De dagelijkse rente is beschikbaar voor een heleboel verschillende crypto valuta en meerdere stable coins, waaronder betrouwbare stable coins zoals USDC met een rente van 4,75% voor standaard app gebruikers en 9,50% voor premium gebruikers.

Beloningsprogramma

Het SwissBord beloningsprogramma is een verwijzingsprogramma waarmee gebruikers hun vrienden kunnen uitnodigen en daarbij BTC kunnen verdienen. Elke succesvolle uitnodiging levert de gebruiker en hun vriend een beloningsticket op met een waarde van €1 tot €100. Dit doe je in 3 stappen:

 • STAP 1: Deel uw uitnodigingslink door het tabblad Beloningen in de SwissBorg-app te openen en de unieke beloningslink te delen.
 • STAP 2: Je vriend downloadt de SwissBorg app en doet een storting van €50 of meer (of het equivalent in hun valuta).
 • STAP 3: Zowel de gebruiker als de vrienden ontvangen een beloningsticket en kunnen hun Bitcoin beloning claimen. Blijf dan delen om meer tickets en beloningen te verdienen.

Swissborg premium

Door een premium accounthouder te worden, ontgrendelt u voordelen zoals lagere wisselkosten en drastisch verhoogde opbrengsten in de Smart Yield Account. Gebruikers die geïnteresseerd zijn in het upgraden naar een premium account, moeten 50.000 CHSB-tokens kopen en deze vervolgens voor een periode van 12 maanden inzetten. Gedurende deze 12 maanden zijn de tokens vergrendeld en kunnen ze niet worden ingetrokken of geruild.

Nadat de eerste periode van 12 maanden voorbij is, worden de ingezette tokens ontgrendeld. Op dat moment kan de gebruiker ze inzetten om hun premium accountstatus te behouden, maar ze zijn ook vrij om de tokens op elk moment in te trekken of in te wisselen.

Ondersteunde landen

Momenteel kan SwissBorg in meer dan 115 landen over de hele wereld worden gebruikt en ze hebben plannen om er in de toekomst nog veel meer toe te voegen. Een ding om te overwegen is dat inwoners van sommige landen geen toegang hebben tot het volledige scala aan SwissBorg-functies. U kunt zien of uw land is inbegrepen en wat wordt ondersteund door deze pagina te bezoeken.

Particulier vermogensbeheer

De sector voor particulier vermogensbeheer is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid als reactie op de toenemende welvaart over de hele wereld. Alleen al in de VS is het aantal miljonairs sinds 2010 meer dan verdubbeld en er zijn vergelijkbare trends in de rest van de wereld, met name in China en in andere opkomende economieën.

Een ander ding dat de groei van de welvaart en de behoefte aan particulier vermogensbeheer aanstuurt, is natuurlijk de cryptocurrency en de gedecentraliseerde financiële revolutie die van veel meer mensen miljonairs maakt.

Een crypto-platform voor particulier vermogensbeheer zoals SwissBorg wordt beschouwd als Fintech particulier vermogensbeheer. De traditionele sector voor vermogensbeheer is traag met het opnemen van blockchain-technologie, ondanks de dringende noodzaak om vermogensbeheer transparanter en voor iedereen toegankelijk te maken.

Dit is gedeeltelijk te wijten aan het feit dat de grote financiële bedrijven en spelers de exponentiële groei en het disruptieve karakter van blockchain-technologie blijven onderschatten. Omdat cryptocurrencies nog steeds onderhevig zijn aan verwarring en onzekerheid over hun status als activaklasse, zijn er weinigen in de traditionele financiële adviesgemeenschap die oplossingen willen bedenken voor houders van cryptocurrency.

Kortom, de financiële sector, en met name de particuliere vermogensbeheersector, moet zichzelf herdefiniëren en de revolutie van gedecentraliseerde financiering en blockchain-technologieën inhalen.

De gedecentraliseerde financieringsplatforms bieden veel voordelen die ontbreken bij traditionele gecentraliseerde financierings- en investeringsoplossingen. Dit omvat meer transparantie, lagere kosten, tijdwinst en meer beleggingsoplossingen.

Toen SwissBorg werd opgericht, was het een van de weinige projecten voor gedecentraliseerd vermogensbeheer. De enige vergelijkbare projecten waren de cryptofondsen die op dat moment bestonden. SwissBorg wordt beschouwd als superieur aan deze gecentraliseerde oplossingen omdat het de gemeenschap het recht geeft om de richting te kiezen die het platform zal inslaan.

Er zijn concurrerende projecten geweest die recenter zijn ontstaan, maar met zijn first mover-voordeel blijft SwissBorg een van de grootste op blockchain gebaseerde crypto-vermogensbeheerplatforms. Zelfs als we rekening houden met de opkomende concurrentie, is de sector voor particulier vermogensbeheer groot genoeg om een ​​aantal platforms te ondersteunen.

SwissBorg token: CHSB

De utility-token die op het SwissBorg-platform wordt gebruikt, heeft de ticker CHSB. Het is een ERC-20-token, met een totale voorraad van 1 miljard tokens. Het huidige circulerende aanbod is met 951.754.603 net onder dat aantal. De marktwaarde schommelt rond de 500 miljoen dollar.

De resterende tokens worden in reserve gehouden voor de ontwikkeling en promotie van het project. De meeste CHSB-tokens worden verhandeld bij HitBTC, hoewel er enkele kleine volumetransacties zijn bij KuCoin en Uniswap. De meeste grote beurzen zoals Binance en Bittrex bieden geen ondersteuning voor het verhandelen van het CHSB-token.

Voordelen van de CHSB-token:

Afgezien van het potentieel voor prijsstijging, zijn er een aantal andere voordelen die worden behaald door het CHSB-token te holen. Deze voordelen omvatten:

 • Toegang tot toekomstige exclusieve producten en diensten voor vermogensbeheer in de app.
 • Premium lidmaatschap met zeer concurrerende wisselkoersen en nul kosten. Dit wordt in de rijkdom-app “Staking” genoemd.
 • Stemrecht over de referenda en toekomst van het SwissBorg Platform.
 • Verdien geweldige beloningen voor investeringen in het SwissBorg-ecosysteem.

CHSB burn mechanisme:

De CHSB token heeft ook een functie genaamd Protect & Burn die de prijs van CHSB beschermt door tokens te verbranden om het circulerende aanbod te verminderen. Deze functie is bedoeld om het token te beschermen tegen flash-crashes en devaluatie, en zal naar verwachting een constante opwaartse druk uitoefenen op de prijs van CHSB. Momenteel wordt 20% van de vergoedingen die door de app worden gegenereerd, verbrand om het aanbod te verminderen en de prijs te beschermen.

CHSB toepassing

Omdat het CHSB-token het hele SwissBorg ecosysteem aandrijft, is het van groot nut. Niet alleen kunnen gebruikers CHSB inzetten om een ​​deel van de platformkosten te compenseren, het token geeft ook stemrechten om deel te nemen aan het bestuur van het platform.

Het wordt ook gebruikt in de beloningsverdelingen zoals uiteengezet door het Proof of Meritocracy concept, en maakt deel uit van het Protect & Burn-beleid dat opwaartse prijsdruk op het token handhaaft door de schaarste te vergroten door circulerende tokens te verbranden.

Proof of Meritocracy

Dankzij de Proof of Meritocracy functies kunnen CHSB-tokenhouders deelnemen aan de ontwikkeling en voortgang van het hele netwerk. Bij het vasthouden van het CHSB token worden RSB-tokens gegenereerd, en deze worden gebruikt als stemtokens voor referendumvoorstellen. Hoe meer CHSB wordt gehouden, hoe meer RSB wordt gegenereerd en hoe groter het stemrecht van de houder. Naast het helpen bepalen van de toekomstige koers van SwissBorg, worden gebruikers ook beloond voor deelname aan referendumstemmingen.

Bescherm en verbrand

Het Protect and Burn-beleid helpt de prijs van CHSB-tokens te ondersteunen door circulerende tokens terug te kopen en te verbranden wanneer de prijs van CHSB lager wordt. Dit is voordelig omdat het de arbitrage vermijdt die kan plaatsvinden wanneer terugkopen van tevoren worden aangekondigd.

Bij de traditionele terugkoop waarbij de terugkoop van tevoren wordt aangekondigd, is het niet ongebruikelijk voor arbitrageurs om tokens te kopen vóór de geplande verbranding en hun tokens vervolgens voor een hogere prijs te verkopen net nadat de voorraad tokens is verlaagd. Dit beschermt tokenhouders op lange termijn en loyale communityleden niet op de manier waarop het SwissBorg Protect and Burn-beleid dat doet.

Elke maand voegt SwissBorg 20% ​​van de app kosten toe aan een reserve die bedoeld is om de prijs van het CHSB-token te beschermen. Als de prijs van CHSB naar een bearish-zone beweegt (met behulp van het 20-daags voortschrijdend gemiddelde als indicator), zal SwissBorg automatisch kooporders voor CHSB plaatsen met behulp van de reservefondsen.

SwissBorg DAO

De SwissBorg Decentralized Autonomous Organization (DAO) is opgericht om te helpen bij het beheer van het ecosysteem. Het is een verbindende brug tussen het SwissBorg-team en de leden van de gemeenschap. Hierdoor hebben de leden van de gemeenschap de mogelijkheid om te helpen bepalen in welke richting het project zal gaan, terwijl ze ook worden beloond met CHSB-tokens voor deelname aan het beheer van het ecosysteem.

DAO rollen

Het team heeft een aantal verschillende rollen gedefinieerd waaraan leden van de gemeenschap kunnen deelnemen.

 • Digitale artiest: dit is een maker van inhoud die is belast met het maken van elk type inhoud (video’s, presentaties, blobs, afbeeldingen, enz.) Die het SwissBorg project helpen promoten.
 • Vertaler: Vertalers hebben de taak om alle belangrijke documenten en artikelen in hun moedertaal te vertalen. Deze gestimuleerde positie helpt SwissBorg bij het voltooien van een van de moeilijkste maar belangrijke taken.
 • Promotor: De promotor is een marketeer die verantwoordelijk is voor het verspreiden van het woord over SwissBorg, voornamelijk op sociale mediaplatforms. De promotor is de sleutel tot het vergroten van de acceptatie en het gebruik van het platform, waardoor de waarde van CHSB-tokens toeneemt.
 • Moderator: een moderator is vergelijkbaar met een beheerder die te vinden is op forums en discussieborden. De moderator regelt de communicatie op de verschillende kanalen die door SwissBorg worden gebruikt. Deze verantwoordelijkheden omvatten het afdwingen van groepsregels, het modereren van de discussiestroom en het bevorderen van gezonde discussies, het verwijderen van ongepaste inhoud en meer.
 • Campagnevoerder: de campagnevoerder is vergelijkbaar met de promotor, maar in plaats van te werken met sociale-mediakanalen, werken ze met echte kanalen. Dit betekent netwerken met andere groepen en mensen en evenementen organiseren om SwissBorg te promoten. Dit kunnen stadsbijeenkomsten, AMA’s, groepsbijeenkomsten en andere persoonlijke evenementen zijn.
 • Business Introducer: In wezen vervult de business introducer de rol van een ambassadeur en probeert hij connecties te maken met zakenpartners, investeerders en influencers binnen de crypto-gemeenschap.

Conclusie

De fondsenwerving van $ 53 miljoen in 2017 was destijds een van de meest succesvolle in de blockchain-industrie. SwissBorg heeft het geld ook niet verspild, maar heeft een indrukwekkend product afgeleverd dat veel van de problemen oplost die samenhangen met particulier vermogensbeheer voor cryptocurrency. Het maakt beleggen in crypto ook eenvoudig en voor iedereen toegankelijk.

De app die is ontwikkeld door SwissBorg is een krachtige en toch eenvoudige oplossing voor beleggen in cryptocurrency. Gebruikers kunnen kopen en verkopen, storten en opnemen, al hun crypto-activa beheren en zelfs handelen, allemaal binnen dezelfde intuïtieve interface.

Nog indrukwekkender is dat SwissBorg volledig compliant is geworden met alle regelgevende kaders voor de meer dan 115 landen die kunnen profiteren van de app. Dit betekent dat gebruikers kunnen deelnemen aan cryptocurrency investeringen zonder zich zorgen te hoeven maken over de wettigheid van hun acties.

We waarderen ook de community-gedreven aanpak en het gedecentraliseerde bestuur, dat al heel goed werkt voor SwissBorg.

Alles bij elkaar genomen lijkt het duidelijk dat de SwissBorg app de missie van het project realiseert om het vermogensbeheer van cryptocurrency eenvoudiger en toegankelijker te maken. Beleggers lijken het erover eens te zijn gezien de enorme prijsstijging die te zien is in het CHSB-token in 2020.

Als SwissBorg kan doorgaan op het pad dat ze voor zichzelf hebben uitgezet, kan dit een van de fundamentele blockchain-projecten zijn die de komende decennia het tempo voor vermogensbeheer zullen blijven bepalen.

Voor- & nadelen SwissBorg